Våra mål med rasen

VÅRA MÅL MED RASEN RUSSKIY TOY

Vi strävar mot friska och mentalt stabila hundar som motsvarar rasens standard.

Hälsa

Vi undersöker - vilket är obligatoriskt om man vill registrera valparna i SKK - våra avelshundar för patella (om de har problem med knälederna). Dessutom ögonlyser vi våra avelshundar, för att sätta stopp för eventuella defekter i ögonen.

Rasen har problem med tandbortfall av bland annat framtänder, ett korrekt framtandsbett kallas 6/6. Dessutom har många hundar problem med att tappa sina valptänder, det krävs då en veterinärinsats (kostnad!)

Mentalitet

Vi planerar att Beteende – och Personlighetsbeskriva våra avelshundar (BPH). Detta test är en beskrivning av hundars mentalitet och personlighet.

Mentalbeskriv din hund!
Läs mer om BPH på skk.se/bph

 

I rasstandarden står att rasen skall vara aktiv, mycket glad och varken skygg eller aggressiv. Detta är de mål vi strävar mot, men vi vet att en del skygghet mot människor förekommer inom rasen, detta är ärftligt ... men påverkas även av inlärning och miljö. Behandla alltid en liten gullig, snuttig Russkiy Toy som en hund och inte som ett litet mjukisdjur (hur lätt är det?). Nej- allvar ...försök att tänka på din Russkiy Toy som en exempelvis en doberman och sätt samma gränser som du skulle sätta för denna betydligt större ras.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)