Kennel Garrmia

April 2019
Nu har vi våren här på riktigt. I dag var hundarna ute tidigt i det ljumma vårvädret och  försökte jaga katten som inte hade någon som helst lusta att bli jagad, utan hoppade upp och la sig på en varm soptunna. Detta var naturligtvis en stor besvikelse för unga Lilo som hade hoppats på en kattjakt  och hon försökte förgäves få liv i katten som inte ens besvärade henne med en blick.
Senare på dagen fick två av hundarna en långpromenad på runt en mil, ner till sjön. Nej de badade inte men Lilo fick ett varmt bad i vasken.

April 2019

Vi hoppas på att Stinas ska få valpar, i mitten av maj. Nog ser vi tydliga tecken? Det kändes som  ett antal valpstenar i magen (fast avföring känns likadant) när det gått några veckor, hon har mått illa (kan ju även ättit något som hon inte skulle) och hon var ovanligt mycket kelig ett tag. Nog ser man många teckan men är de där eller bara önskingar?  

Lilo, som Elsa köpte i höstas, var nästan ett år när vi hämtade henne. Ägarna tyckte mycket om henne men såg för många nackdelar i det som utmärker en Russkiy Toy. Hon anpassade sig bra till sitt nya hem med en gång, och bestämde redan första natten var i sängen hennes plats skulle vara (det går inte att hålla henne ifrån sovrummet då hon knögglar sig igenom hundgrinden). De första månaderna bodde hon mest hemma hos oss i Höör, då hon ibland skulle behöva vara "ensam" en längre tid och dessutom blev Ellis stressad av hennes närvaro hemma hos honom. Lilo är en underbart trevlig hund med alla fördelar och en del av de nackdelar rasen har (vill inte gå ut om det regnar eller är kallt, stjäl från bordet, vill ligga tätt intill och mysa, älskar sina människor mm).

 

   

  Stina och linslusen Benji

 

 

 

 

 

 

 Juli 2015

Vi väntar ... på Milayas valpar. Hon ser ut som ett dräktigt marsvin. Så sorgsen, hon undrar nog vad som hänt henne eftersom det är tungt för henne att röra sig. Hon har gått upp från 2,6 kg till strax över 4 kg. Eftersom hon snart ska ha valpar fick hon stanna hemma, med passning, när vi tog tåget till Malmö. Hon  som älskar att följa med och gå runt i Malmö ... i stället fick Ellis följa med. Förra helgen fick hon inte heller följa med, till Tunbyfestivalen, hon älskar det också men dit fick i stället bara schapendoestiken Olivia följa med (och hon var jättelycklig för det, bara hon...!). Det är hårt att vara dräktig!

Tunbyfestivalen: http://www.tunbyfestivalen.se/index.html

 

Juli 2015

Har besökt Strängnäs med campinghundarna, var på ett möte för vattenkylda folkswagen. Campade på området, en nerlaggd flygplats, och vi valde en lugnare del av området  - för hundarnas skull - anvisat av arrangörerna. Lugnare ... vi fick ju festen runt oss! Fast hundarna brydde sig inte, de sov så gott ändå.

Åkte hemmåt så sakta, besökte Strängnäs hamn och hamnade mitt i en fest igen! Åkte vidare mot Söderköpinge, vilken underbar liten stad. Vi och hundarna gick runt i fyra timmar innan vi gick tillbaka till campingen. Ellis skäller fortfarande om det är något avvikande - han är knappt året. Milaya var också rätt skällig i den åldern.

Åkte hem med ett stopp i Kalmar. Milaya har blivit rund om magen, hon är som en damsugare både till utseende och förmåga.

Milaya har blivit ännu tjockare om magen! Har hon en snabbt växande tumör eller är hon med valpar. Hanen Mojje smet in till henne under löpet utan att jag såg det, men jag tänkte inte mer på det eftersom hon inte blev med valpar förra löpet när vi parade henne flera gånger. Satte ett kryss i almenackan, som tur var, på parningsdagen bara ifall ifall. Ringde djursjukhuset på fredagen för ultraljud, fick tid veckan efter, upptäckte hur mycket de tog betalt och avbeställde. Gogglade om tumörtillväxt, en tumör som växer till så mycket som Milyas mage gav tydliga symtom på hunden och Milaya är som vanligt ... fast rund om magen. Ringer vår veterinär på  måndag.

Milayas mage har växt igen, enormt  mycket större på bara tre dagar. Hon har blivit klumpig. I morse hoppade hon efter en av katterna som hoppade över ett staket. (Katter som springer ska jagas, en naturlag för en Russkiy Toy) Hon missbedömde sitt hopp och hamnade på sidan, rakt på lilla Ellis som också jagade katten. Hon landade i alla fall mjukt, fast Ellis skrek till och verkar vara lite öm i kroppen.

 

Juni 2015

Milaya är fortfarande frisk och kry inga symtom av några slag. Benji, vår ryska champion, har gått upp ett halvt kilo och fått muskler både fram och bak. Hans knäleder är lösa, beror det på arv eller miljö? Har förstått att han stått i en liten bur större delen av sitt liv, därav denna brist på muskler. Benji är verkligen en mycket trevlig hund, fast han bajsar helst inne, och det är svårt att övertala honom om att här i Sverige bör hundar bajsa ute.

  Små hundar i liten campingbil

Semester! Vi är på camping med två av hundarna, Milaya och Ellis 11 månader. Milaya har vi tagit med för hon är lätt att ha med sig och Elllis är med för han behöver tränas i olika miljöer och sluta skälla på allt och alla. Har med oss vattensprutan.

 

Maj 2015

Kallt, hundarna tycker det räcker att gå ut och kissa - så snabbt som möjligt och sedan in i värmen igen.

Det belv inga valpar men Milaya började löpa igen igen så vi hörde av oss till "vår" veterinär som skickade oss vidare

till en annan veterinär räknade upp ett flertal alternativ till varför Milaya löpte igen - men så länge som hon inte visade några symtom var det svårt underöka vad det berodde på ... så vi får avvakta.

 

April 2015

Ellis har börjat på valpkurs, det behöver han. Han var verkligen inte en av stjärnorna, fast han var äldst - men minst - i gruppen. Visserligen kan han både sittt, ligg, stå och inkallning men han behöver träna sina sociala förmågor och sluta att skälla på allt han tycker behöver uppmärksammas. Sista delen av lektionen var inomhus - social träning  - men den träningen var han tydligen inte så intresserad av, för han somnade.  En stor lurvig, flåsande, schäfervalp väckte honom bryskt, för inte ska man sova när man är på valpkurs! 

Benji har anlänt från Rysslan, han är mycket trevlig men smal och tunn. Var är hans muskler? Tänderna är dåliga, speciellt framtänderna.

 

Mars 2015

Nu är både Milaya och Mojje ögonlysta - utan anmärkning. Detta skulle vi naturligtvis gjort innan de blev parade ...fast som man säger "bättre sent än aldrig".  Mojje är även genomgått Beteende- och Personlighets-beskrivning Hund (BPH), tydligen som den första av rasen! Ja det utföll ungefär som vi tänkte. Han har de svagheter som finns inom rasen... men även de styrkor som finns, som ex skottfasthet (= inte skotträdd). Testet var tyvärr inte anpassat till så små hundar som Mojje. Apporten, han skulle springa efter och tydligen helst hämta, var lika lång som hans kropp.(Han som älskar att leka fick omdömet måttlig leklust.). Godisgömman hade han kunnat krypa ner i. Dessutom fick han hoppa upp på "det främmande underlaget" eftersom det vippade när hans matte gick på det. Vi blev även besvikna på  att allt han gick igenom var moment man till viss del kan träna in .... så nu vet vi det! Vi pratade med  domaren, och jag undade vad testet egentligen visade då det kan tränas in och det inte finns någon åldersgräns uppåt. Det man vill se är  ju de ärftliga problemen och fördelarna med rasen!  Ja ... testet kanske visar på ett ungefär hur rasen är, var styrkorna och svagheterna finns. Kanske gör det ingenting att det inte är så exakt. Fast han borde fått ett annat omdöme angående leklust, för han älskar att leka både med leksaker och andra hundar.

 

 Mars 2015

Milaya löper igen!? ... fast hon löpte i januari. Troligen triggad av tiken Olivia - som också löper. Nu när Mojje är undersökt och utan anmärkning på knälederna tänkte vi para Milaya med honom. Fast då kan jag inte ställa ut Milaya som jag tänkt och inte kan hon genomgå BPH heller. Nåja båda hundarna har "fina" stamtavlor och många i utställningssammanhang framgångsrika släktningar. Ingen inavel blir det heller.

   Mojje njuter i solvärmen från fönstret  

 

Februari/mars 2015

Moje drar upp det ena bakbenet ibland när han är ute. Vi tror att han tycker det är kallt om tassen ... men lite orolig för knäledsfel är man ändå. Vi beställde tid för knäledsundersökning - han var utan anmärkning. Skönt! Vi ska även beställa ögonlysning för honom och Milaya, samt beteende pch personlighetstest ..svårt att få en tid som passar . Fick en tid den 28 mars, enda datumet i mars vi egentligen inte kunde!

 

Februari 2015

Mojje har varit på återbesök  på djursjukhuset i Helsingborg. Benet var helt läkt och han kunde börja röra sig fritt igen, han var i bra konditon och behövde inte rehabelitering. Nej ... det var kanske inte så konstigt för hålla honom stilla har inte gått så bra, men han har i alla fall inte varit ute på långa promenader. I dag ska han följa med till ett större samhälle, gå i koppel och få träffa människor och hundar -  samt se på melodifestivalen. I morgon är det utställningsträning.

 

 

Mojje med sitt läkta ben. Milaya i bakgrunden

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Januari 2015

Milaya och Ellis är ute på en skogspromenad

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Januari 2015

Stackars Mojje hoppade ner från ett knä, hamnade snett och bröt båda benen i det ena frambenet. Han fick omedelbart åka iväg till Hässleholms djursjukhus där han fick smärtstillande och sändes sedan  vidare till Helsingborgs djurskjukhus. Mojje blev omhändertagen - fast han försökte bita veterinären - och hans matte och hennes far fick åka hem tidigt på morgonen utan hund, eftersom han skullle opereras. Dagen därpå fick han komma hem igen, med skena och skruvar i benet, vilket inte hindrade honom från att  omedelbart kunna gå på benet. Om tre månader ska benet vara som nytt igen, och under tiden ska han hållas i stillhet åtminstone de åtta första veckorna .... ja det är inte lätt.

Mojje har återigen varit på djurskjukhuset, nu för att ta bort stygnen och allmän koll. Han tyckte så synd om sig själv när han kom in i foajén, tittade sorgset med dina stora blanka ögon och skrynklade ihop öronen bakåt och såg verkligen eländig ut - dessutom hade han gått ner i vikt och såg ut som ett skelett. Det var ett flertal personer som tyckte synd om honom, vilket gjorde att han tyckte ännu mer synd om sig själv. Han bet inte veterinären den här gången. Han behöver nu inte längre ha tratten runt halsen.

Mojje gick snabbt upp 200 gram och ser inte längre ut som ett skelett, ... men det där med att ta det lungnt och försiktigt .... ja det är inte lätt!

   Mojje tycker synd om sig själv

________________________________________________________________________________________________

Januari 2015

Fick hem vår nya lilla hane i slutet av december - från Ryssland. Hämtade honom på Kastrup på Juldagen. Han är en mycket pigg, aktiv och nyfiken valp. I Ryssland har de många minusgrader under vintern och det verkar som om hundarna inte får gå ut mellan november och mars. Vår lilla nykomling, som vi kallar Ellis, var nog inte vara van att vara ute, han lyfte tassarna högt och var till en början mycket försiktig utomhus. Efter några dagar var det full fart på honom ute, han älskar att vara i trädgården och upptäcka.  Han har också fått följa med i skogen och in till närliggande tätorter, allt lika spännande i hans mening. Var lite illamående de första gångerna han åkte bil, men det gick snabbt över.

 Ellis, på en av de bilder han är någorlunda stilla.

 

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)